Konkurs dla kl. 0-III "Zdrowie na moim talerzu"
REGULAMIN KONKURSU „ZDROWIE NA MOIM TALERZU”
§ 1
Cele konkursu
1) Popularyzacja wiedzy o zdrowej żywności i racjonalnym odżywianiu się wśród najmłodszych uczniów.
2) Rozwijanie zainteresowań dotyczących szeroko rozumianej problematyki żywieniowej.
3) Rozwijanie różnorodnych form i technik plastycznych.
4) Inspirowanie do pracy twórczej.
§ 2
Organizacja i warunki uczestnictwa w konkursie
1) Organizatorem Konkursu „Zdrowie na moim talerzu ” jest: Katarzyna Winnicka.
2) Konkurs skierowany jest do uczniów klas 0-III szkoły podstawowej.
§ 3
Przedmiot konkursu i zasady oceny.
1) Przedmiotem konkursu jest wykonanie pracy plastyczno-technicznej o tematyce
„Zdrowie na moim talerzu” oraz wymyślenie hasła zachęcającego do zdrowego odżywiania się.
2) Praca może być wykonana dowolną techniką plastyczną, format pracy : A0 (brystol).
3) Praca powinny być wykonane przez uczniów w zespole klasowym (jedna wspólna praca całej klasy).
4) Wykonaną pracę należy dostarczyć do organizatora konkursu tj. K. Winnickiej do 29 października 2021 r.
4.1 Do pracy konkursowej należy dołączyć kartkę z odpowiednimi danymi: imię i nazwisko wychowawcy klasy, klasa, szkoła.
§4
Ocena prac i nagrody
1) Dostarczone prace zostaną poddane ocenie pod kątem:
zgodności pracy z tematem,
- pomysłowości i oryginalności pracy,
- estetyki wykonania,
- techniki wykonania – stopnia trudności.
2) Wszystkie klasy biorące udział w konkursie otrzymają dyplomy uczestnictwa, poświadczające ich udział.
3) Za zajęcie pierwszego, drugiego i trzeciego miejsca przewidziano nagrody.
4) Werdykt Komisji Konkursowej jest ostateczny i wiążący dla uczestników konkursu.
5) Wyniki konkursu zostaną ogłoszone do dnia 05 listopada 2021 r.
- § 5
Postanowienia końcowe
1) Zgłoszenie się klas do konkursu jest jednoznaczne z przyjęciem warunków określonych w niniejszym Regulaminie.
2) Wszystkie wykonane prace zostaną wyeksponowane w holu szkoły.